Mar 22, 2006

sakit mata

adooiiii.....pening nye kepala aku.....ptg semlm masa amek Muzaffar dr umah babysitter....baby sorang tu mata merah...bila aku tanya ngan pengasuh...dia kata baby tu sakit mata...pagi ni anta...pengasuh plak dah merah mata...berjangkit...adoiiiiii....geram betullah aku ngan mak budak tu...dah tau anak sakit....cutilah...penyakit berjangkit tu...nyusahkan org betullah...

masa kat umah pengasuh lama dulu pun camtu gak...anak dia sakit mata....dia anta jugak...abis berjangkit ngan sume org....nasib tak jangkit ngan Muzaffar coz kebetulan aku cuti sebab Muzaffar kena chicken pox....cuti sbb xnak jangkitkan kat anak org.....tp dia ni...ikut suka ati jer.....geram nyer aku.......

ni tgh dok pk....nak anta usj or nak suh angah amek jer...klu hubby nak berulang dr usj...gi usj lah....klu tak...suh jer angah amek...biar dia dok sban sementara ni....aku dah lah tgh sebok2 nak pindah pejabat...kang klu dah terbejangkit...jenuh gak...brg satu ape pon tak packing lagi ni.....

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....geram nyer...nape lah ader org camni......cutilah ooooiiiii......jgn dok nyusahkan org....

3 comments:

sheila said...

some ppl are just not sensitive at all kan. bukan nye apa, tak sian ke kat other kids yang terjangkit tuh. susah mak bapak dia org cuti tu kira put aside la. sian la kat budak2 tuh... :(

maybe maz should talk to the babysitter, she should lay the rules la, kalau anak ada sakit berjangkit, dia tak leh nak jaga sbb will affect the other kids...

tak tau lah kalau mak bapak budak tu pun tertekan, sometimes tak tau apa yg depa lalui plak...

*sigh* susah nye nak jadi sensitive...

mazlyna said...

bukan masalah ade ati ke tak sheila...kekadang org ni...tak menggunakan akal kurniaan ALLAH sepenuhnye....bukaklah mata hati tu sket...sian kat bebudak...sakit klu sakit mata ni...kita pun tak tahan...ni kan bebudak....

ari ni halday...besok hubby cuti and jumaat my turn....have to...demi Muzaffar..

SYCLONE said...

Entahnye,

CUTILA OIIIII! HAHA...