May 17, 2008

Nebulizer?

3x muzzammil kena amek nebulizer arini...kol 12noon, 4.00pm and 10.00pm....payah klu family ade history athma ni....batuk sket jer dah lain macam...nasib lom smpi tahap athma....

actually batuk nyer agak lama...dah try bg madu pun camtu gak....bg ubat rasa2 nya dah bersambung2...so...plan pg tadi nak gi klinik kesihatan jer...follow up sebab ubat aritu cam tak berkesan...tp smpi klinik, tengok org ramai sangat...Q utk registration jer dekat 80 org...tak sanggup nak tunggu...

ajak hubby gi hospital pakar an-nur bangi...biasa bawak bebudak gi sana...tp kali ni kitorang gi trus ke pakar kanak2...bila dr check...dia kata macam2 nak kena buat ni...aku muka cuak dah...aku klu bab kesihatan budak2 ni...mmg cepat gelabah...paling takut klu kena admit...cukuplah masa dia kena kuning aritu...

so...dr kata try amek neb 3x dulu arini...pastu sambung ngan ubat2...4 jenis plus singulair...yg ni kena amek sekali sehari...mlm jer....

alhamdulillah...mlm td dia tido lena pas 2 hari tido tak lena....tersedar mlm asik batuk pastu nangis....marah tido terganggu...sian tengok....aku cuak gak takut klu dia still tak ok sebab hubby kena out-station...gi pas anta muzzammil buat neb mlm tadi....sian kat aku kan...weekend pun kena tinggal handle bebudak sensorang...dah lah ari2 keje balik lambat....

aku harap dia akan ok sbb dr kata klu tak ok kena pakai inhaler for a few months smapi lung ok...




a pic of him masa tunggu giliran nak jumpa doc








1 comment:

sarahaiman@iowa said...

Salam K.Mazlyna..

wah..mcm2 celoteh dia..dah 2 hero dah ye..brp umo yg kecit tu?siannye kene nebulizer..jaja dulu pun rajin neb kalo batuk lame tak henti2..my kids pun..aiman yg kecik tu penah neb mase umo brp bln ntah..sarah pun dulu penah detect nak jd asma tp alhamdulillah 2-2 dah ok skang..jaja skang ni fully time housewife n mom..so far so good..i enjoyed my life so much!!!senang2 visit fp jaja k..fb tak layan pun sbb dah ade fp fulu..mls nk update byk2..cu!