Aug 26, 2008

Cuti2 of the year

percutian kali ni dah dirancang quite for along time....klu tak silap dari bulan feb lagik...mula2 cam taknak gi...pastu rasa nak gi plak...last2 jadik gak pegi...syukur alhamdulillah...sampai gak hajat muzaffar nak naik flight...dia memang bising nak naik kenderaan awam kay...rasa2 nya... belum naik teksi ngan komuter jer lagi kot...

by the way...trip ini sangat murah...4 hari 3 mlm di sana....padang - puncak - bukit tinggi, kami spent tak lebih 2K untuk semua...tak termasuk soping lah kay...harga utk 4 of us termasuk tiket flight ngan passport sekali...



Day 1




Memulakan perjalanan....bertolak dari umah lebih kurang kol 4.15am...ni pun gara2 aku yang lambat...hehehhe...mintak ampun yer ahli rombongan...almaklumlah...aku sorang jer yang ada anak kecik....yang lain sume dah besor....

Berdoa memohon keberkatan ALLAH agar perjalanan kami ini diberkati dan dalam lindungan NYA. Moga kami selamat pergi dan selamat kembali..

Sudah sampai di LCCT


Lihatlah mata besar saya yang mengantuk...


Alas perut selepas solat subuh....nanti sampai di Padang baru sarapan...

Sudah sampai di BANDAR UDARA INTERNASIONAL MINANGKABAU....bila mendarat kat sini...aku tak dapat nak gambarkan perasaan yang ada...rasa sayu sangat...mungkin sebab darah keturunan datang dari sini...


Sedang sebuk dengan luggage masing2...ready nak naik bas...masa ni aku dengan mak tengah bz kat toilet membersihkan si kecik itu...dia buat projek besar dlm flight....nasib bau tak kuat....adoooiii...





to be continued...

1 comment:

Muhibbah Wisata said...

Hello,
kalau mahu melawat kat bandung - jakarta atau Bukittinggi - padang, sila hubungi :
PT., MUHIBBAH MULIA WISATA Tour & Travel

JL. Urip Sunoharjo No,.3 Bukittinggi - Sumatera Barat
Telp. + 62752 32999
E mail/YM : muhibbahbkt@yahoo.com
Mobile ; +6281363408670