Aug 29, 2008

Kena tag lah pulok...

Adoooiiii...baru start naik keje aritu dpt msg suh buat tag...memandangkan saya dah selesai bercerita ape yang patut dicerita...so...time tu bayar hutanglah plak...

saya telah di tag oleh kawan saya ini....


Nama-nama timangan anda:

Walaupun namaku ini boleh lah dikategorikan pendek jer...tapi nama timangan bnyk gak
1) along - panggilan kat umah..adik2 n jiran2
2) alyn/kaklyn - mak,abah,sepupu2,ipar-duai dan yg betul2 rapat ngan aku jer panggil aku ngan nama ni (ni family name)
3) lyna - arwah wan jer yang panggil aku ngan nama ni...(sob sob sob...tiba2 aku rasa rindu sangat ngan wan....wan meninggal masa aku lahirkan muzaffar)
4) maz- ramai gak yang panggil aku ngan nama ni
5) ina - nama ni start org panggil masa aku keje sementara tunggu result SPM...pastu berjangkit sampai kat UITM dan masa keje kat MAMPU...pastu takde dah org panggil pakai nama ni...kecuali yg aku kenal masa kat tmpt2 yg disebut tadi
6) mazlyna - org tak bape kenal selalu panggil nama ni plus kawan2 sekolah dulu
7) ayang - yang ni hubby panggil....and anak2 plus anak buahku alisha, panggil aku mama....

cukuplah kot..panjang dah list nyer...;)


Anda seorang yang...

hahahaha...susah gak nak jawab ni....mendiscribe diri sendiri kan...hmmm....saya mesra ngan org yang memang dah kenal...klu tak berapa kenal...memang beku sketlah...tp klu dah masuk kepala...ok jer..takde masalah...pastu selalu nya mmg akan try solve masalah sendirik...klu marah ngan org selalu nya susah sangat nak bg tau...klu dah tak tahan sangat...aku akan memangis sendirik sampai lega...


Insan Teristimewa Dimata Anda:

Sudah tentu, mak ngan abah yang menjadikan aku sebagai insan arini....my hubby..adik2 tersayang...parents in laws...my ipar duai...termasuk satu2nya birasku (buat masa ni)...kawan rapat aku (korang tau sape korang...biar pecah diperut...jgn lupa ni..)...dan semua2 yang pernah hadir dalam hidup aku...tak lupa...anak2 mama yang tersayang....muzaffar and muzzammil...


Lagu Kesukaan Anda:

Lagu?....waaa....aku tak suka donia artis....huhuhuu...sungguh...klu tanye aku pasal artis...memang aku yg akan dapat kaler merah...i dont care about them...lagu tu aku layan jer ape yg best kat telinga...takdelah nak asyik masyuk segala...;)


Makanan Kesukaan Anda:

aku tak berapa fussy kot pasal makanan ni...ape org hidang aku makan jer...yang penting mata dan hidung aku kata sedap...pastu barulah aku rasa....klu yg 2 tu kata no..aku tak sentuh kay....tp aku tak makan KETAM....sangat tak suka...


Warna Kesukaan Anda:

kaler....aku suka kaler yang terang2 sket kot..tp takdelah sampai terlalu menarik perhatian org...klu tgk dlm almari...rasa nyer bnyk kaler pink, merun, purple, hijau dan lain2 pastel kaler...BIRU out!...aku sunggu tak sesuai ngan biru....nanti muka jadik cam org penat...


Sikap yang membuatkan anda bengang:

ada 2 sikap yang betul2 boleh naikkan darah aku..
1) org yang lembab aka slow motion...adoooiiii....aku sangat sakit hati ngan perangai yang satu ni....helllooo....klu dah tau buat keje tu slow....so...please lah start awal dr org kay!....pastu kat atas jln raya terhegeh2....boleh buat org eksiden kay...
2)tak tau nak letak balik brg kat tmpt dia amek pas guna....ni satu lagik yg boleh buat aku hangin...so...sape2 yang guna brg aku tu...pandai2lah ekkk...anak2 aku pun tau mana nak letak benda2 pas diorg guna...


Tiga benda yang mesti ada dalam beg anda:

1) wallet - dan segala kad yg ade kat dlm tu
2) hp
3) camera


Kali terakhir anda menangis dan kenapa?

hmmm...lama dah rasanya....rasa2 masa tgh mengandungkan muzzammil...sebabnya?...biarlah RAHSIA...hanya org tertentu jer tau ngape.....hmmm...dah ingat sket...rasa nya last sekali masa lepas lahirkan muzzammil bila dr bg tau dia G6PD....dah lah aku sepatah haram pon tak tau menda nyer G6PD tu....


Tag 6 rakan anda:

Ramai tu...sape ekkk...mari kita tengok sape yang kena....
1)Angah
2)Kirah
3)Munzir
4)My Laling
5)Dahlia
6)Azie

tp klu korang dah buat...abaikan jer lah ekkkk



phewwww...selesai dah utang...sorry ekkkk..lambat buat

ok...aku nak join kengkawan dengar budget ni...harap2 nya adalah yang sedap nak di dengar....






4 comments:

M u N z i R said...

kak lyn. udah tag.
dgr cite org keje kerajaan dapat bonus??
siap siap duit raya lebih ye.
akan di tuntut. hehehe.

Umi_Aliesha said...

tq jawab tag...lenkali bleh suruh buat lg..hiks!

mazlyna said...

duit raya?....rasa2 utk org belum keje jer kot...org dah keje nak kena bg duit raya kat budak 2 org tu....huhuhuhuh

mazlyna said...

tag lagik?....takmo aaaaa....huhuhu...nnt bnyk rahsia terdedah...;)