Oct 14, 2008

house make over

Ingat tak lagi aku nyer citer last month b4 raya tu....pasal sofa....alhamdulillah....tercapai gak hajat kitorang adik beradik nak wat suprise makeover umah utk my mom....abah pun kitorang bisik kat dia pagi tu...tp kat mak...memang suprise lah....tengah dia sedap2 baring...berehat pas penat menjahit baju raya....lori sampai...huhuhuuh....

ni gambar2 perabot2 yg asal...abaikan lah sepah2an tu yer...almaklumlah klu dah ramai...umah pun kecik jer....so...adelah yg terbongkang kat luar tu jer....tak cukup bilik...;)


yang ni plak....sessi mengemas umah...abis adik2 ku di kenakan kerahan tenaga...takyah nak tido lama2 pas sahur...kang lori sampai...umah tak siap cuci lagik....

ha...tu dia....lorry dah sampai.....hehehe...sorry yer mak....sajer nak suprise kan mak....

actually aku ngan angah plus ateh.....dah survey2 masa balik awal puasa aritu....siap dah letak deposit pun...pastu a few days lepas tu...mak ade call angah...pastu cite lah makcik depan tu tukar perabot...angah biasalah menyakat...dok cakap kat mak..."takpelah...nanti mak tukarlah satu umah plak"....hehehe...jahat no anak2nya....suka ngacau mak....

so...masa lori sampai...mmg mak terkejut betullah...dah lah sebelum tu lorry cavenci tah bape kali lalu carik umah tak jumpa kitorang dah dok sakat2 mak tanye mak oder perabot ke....;)


ade pekerja tambahan plak....hehehe...sebok nak naik lori


so...inilah hasil nyer.....ni lah yg kami mampu bg kat mak ngan abah...ape yg kami ade hari ni....alhamdulillah....hasil usaha mak ngan abah gak....klu tak...kami bukan ape yg kami ada hari ni....





yang ni last minit jumpa...dah bayar sume...gatal dok round lagik...berkenan plak...ganti kan jer lah kerusi malas abah tu...ptg ke pg ke....boleh minum kopi berdua....klu tak pun abah leh dok sini temankan mak menjahit..;)

3 comments:

lily lotus said...

so sweetlah u guys kacau2 ur mom

mazlyna said...

hhheheh...kitorang memang suka nyakat mak..;)

ma[z]linda said...

satu family pon suke sakat mak.. hihihi. ;))