Dec 18, 2008

fogging lah plak

sampai2 jer umah petang semlm......tengok kat grill ade selit notis diorang nak wat fogging....kol 6....adoiii lah......aku tak minat betullah fogging2 segala ni...malas nak bersihkan minyak2 segala tu...penat oooo hari2 kerja ni klu nak mop umah segala....w/pun diorang siap letak kat notis tu yg sape tak beri kerjasama bukak umah utk fogging leh kena denda and penjara....lantak ko lah....

so...aku ada lebih kurang 1/2 jam jer lagik b4 diorang start fogging.....masuk umah....kemas2 sket...simpan ape yg patut....potong epal masuk dlm bekas...isik air dlm tumbler.....amek bekas kerepek pisang...masuk sume dlm beg....ajak bebudak kuar.....huhuhuhu...cam nak pergi berkelah jer....

dah masuk kete tu....kepala masih dok pk lagik...nak gi mana ni??....rasa cam nak bwk diorang pi playground....tp yg best sket yg kat kolam mandi presint 9 tu.....klu gi situ plak...boleh handle ke budak 2 org ni?...silap2 kang diorang meraung nak mandi kolam kang....aku gak yang pening....

so....sudah nyer...kitorang gi masjid putra jer....masuk jer simpang...alamak...pehal plak ramai sangat org ni?...rupa2nya ade expo menda tah...pasal islam hadhari....hmmm...nak wat camner kan....redah jer lah....jenuh gak round carik parking....so...kat sini lah aku lepak2 ngan bebudak sampai dekat2 nak kol 7...agak2 diorang dah siap fogging...

ni gambar2 sekitar masjid dan expo tu...

yang ni plak...gambar bebudak.....yg tak best nyer...baru jer nak snap gambar...bateri kamera kong....lor....wrong timing betullah...so.....sume gambar ni dari kamera HP ku itu kay....

dah penat round sume...kitorang lepak2 kat situ bukak bekal...;)

on the way balik...singgah shell jap isik minyak...lampu dah nyala...;)....yg paling tragis sekalik.....sampai2 umah tengok penutup tangki minyak elok jer ader kat tepi spoiler belakang kete....adoiiiii la...berdebar seh...takut minyak tumpah.....suh bebudak masuk umah...aku pun check tengok...

nasib takde ape2...hehehe...tu lah pasal....selalu hubby yg dok isik kan minyak....sekali kena dia out-station...kena buat sendirik...ade jer yg lupa....aku pun sebenar nyer tak bape suka isik minyak ni...aku tak suka bau minyak yg kuat masa tengah pam tu...sangat menyakitkan hidung aku ni ha....

so....thats the end of our day semlm....yg tak best....masuk umah ader rasa minyak kat depan pintu....nasiblah kat situ jer....

1 comment:

rillys said...

mmg lemas klau minyak2 tu kan..nak kena bersihkan bagai