Nov 13, 2009

entry panas hati

saya baru balik dari nursery....

hati masih panas....huhuhu....

ku nak membebel di petang hari....sape tak suka....sila cabut...;)

td tghari...cam rutin harian biasa...saya ke nursery...tp si kecik tu baru sudah nyusu...

saya nak susukan...dia main2....last2....saya bawak dia balik....bukan ke opis yer....ke umah....umah saya kan dekat jer ngan opis...;)

balik rehat2 jap sambil uruskan kain baju yg berjemur...angkat mana dah kering...jap lagi ujan....sejuk lagik kain baju tu...

so....settle sume.....pi anta muzfirah ke nursery semula....masuk pun senyap2 jer...takut muzzammil perasan...bila sampai kat pintu bilik baby...terdengar suara cikgu jerit suh muzzammil amek beg...masa ni hati ade sikit panas dah...tak bleh cakap bebaik ke....nak jerit2 plak kat budak tu....

so...ingat nak kuar terus dah....dok intai2 gak kat arah pintu toilet....sekali nampak sorang cikgu tengah tarik tangan muzzammil....memang terus hangat hati lah tengok....

terus saya tuju kat toilet...cikgu tu pun terkejut kot tiba2 saya ada kat blkg dia....saya amek muzzammil....dan bagi jelingan manja sket sambil bagi sebijik..."klu tak tarik tangan dia boleh tak?"....terus bawak muzzammil kat toilet mandikan dia...

saya memang ada sikit panas hati ngan cikgu ni...pelik camner lah bleh keje kat nursery....muka tu mmg takde rasa suka kat budak langsung....dah lah pagi tadi dok ngajar budak2 123 dia dok jerkah2 jer.....ptg ni buat camtu lak kat muzzammil....memang dapat sebijik lah...

dahlah ngandung...cubalah elok2 sket perangai....

btw.....muzzammil mmg ader problem sket nak mandikan sejak saya dlm pantang aritu...tak tau lah nape....kena pandai pujuk dia...main2 sket...klu kejung jer....mmg dia tak nak mandi....kat umah pun...yg boleh mandikan dia dgn senang...saya, uwan nya dan cikteh nyer jer....klu org lain...jenuhlah...


eeeeeeeeeeee....cukup2lah tu...klu ikut panas ati...panjang lagi ni....;)

4 comments:

Roving Soul said...

haha padan muka minah tuh. saya pun agak boring ngan perangai yg dah sah2 sendiri pilih kejer nursery pas tuh nak marah2 budak, buat muka masam... kalau disiplin kan takper, ni yang suka2 jer nak angin ngan budak2...

lain kali buat lah spot checks hehe biar dia kena lagi =D

mazlyna said...

lily,

ampunnnnnnnnnnnn...jari saya tertekan delete plak kat komen awak...

tapi saya jawab gak...;)

memang pun cikgui tu terkejut giler...nampak kat muka dia....tak sangka kot....



sheila,

yup...agree....klu tak suka ngan bebudak....jgn keje kat nursery...pi carik keje lain..

harap pasni...sume oklah sbb nursery2 kat opis akan diuruskan terus oleh kementerian masing2....maknanya...cikgu2 tu akan kontrak ngan gomen dan akan dipantau selalu...

Qistina said...

aku na aritu
report terus kat cikgu besar
hahahahha....
ko kira baik panas hati xreport cikgu besar
siap nk belanja anak aku tgk wayang....ekekekekke

mazlyna said...

maleh lak nak report2...tp klu nampak lagi sekali...aku report gak kot...;)

skang ni...aku lak naik rimas....klu dia tak sebok layan muzzammil...dia dok sebok layan baby....nak amek hati aku lah tu...

huahuahua...tau takut...;)