Mar 2, 2010

dadih

bila tiba2 angin rajin datang...

boleh lah buat kudap-kudapan.......klu tak......nak masak dinner pon malas nak masak tak sempat....

so...semalam saya sempat buat dadih ni...kali ni perisa laici plak.......dan kawan2 opis lah yg dapat merasa....tu pun yg dok wing sini jer......wing belah sana....lain kali lah plak yer...;)......yg buat dulu...bawak sket ke nursery bebudak......utk cikgu budak2 ngan mak budak2....budak2 jer tak merasa.....huhuhuhu.....kena buat 2 bungkus utk diorng jer klu nak bg budak2....

utk KAY......ni lah dia dadih yg aku guna...sangat mudah dan cepat....bahan2nya....dadih, susu cair, gula ngan air paip jer....cara2nya.....ko ikut jer kat plastik tu...;)....sangat mudah dan cepat....



setakat yg saya dah rasa.....laici ngan durian belanda is out...takde rasa langsung...maybe sebab rasa susu lagi terasa.....yg lain.....ceklat, oren, mangga, mix fruit...sume ok.....takat tu jer yg dah buat.....nnt nak try perasa lain plak....

so...kawan2...selamat ber dadih......;).....oh ya....klu nak sedap lagik....letaklah nata de coco kat dalam tu....boleh lah kunyah2.....klu tak....telan ajor....huhuhu


3 comments:

Nurilhami said...

Owhhh tqvm...ni aku penah tgk kat supermarket. paket ikut perasa ye. satu paket boleh dpt berapa ek? nk try buat kalau rajin hehehe

Nurilhami said...

Owhhh tqvm...ni aku penah tgk kat supermarket. paket ikut perasa ye. satu paket boleh dpt berapa ek? nk try buat kalau rajin hehehe

mazlyna said...

aa'aah....ade pelbagai perasa.....satu peket tu leh dapat lebih kurang 45-55 bekas dadih yg kecik tu.....ikutlah bnyk mana letak...klu isik penuh2....dapat 45 jer....