Feb 27, 2006

Kisah MAWI

Bagi yang dah baca... Baguslah, bagi yang belum... Mungkin boleh menceriakan pagi anda.....

Kisah orang sakit mental yang minat Mawi. Satu hari seorang pengawal membuat rondaan disetiap bilik orang sakit mental, dalam rondaannya dia terdengar nyanyian yang merdu walupun tak bunyi macam suara Mawi, tapi suaranya memang hebat dengan suaranya yang tersendiri mengalunkan lagu Intifada.

Kata pengawal itu dalam hatinya,"tak sangka ada juga orang yang sakit mental ni boleh menyanyi dengan hebat. Ingatkan radio atau kaset yang dipasang oleh pengawal yang lain." sambil melihat dari luar pesakit tu menyanyi sambil telentang di atas katilnya. Pengawal terus melalui bilik itu dan berjalan terus untuk meronda kebilik2 pesakit yang lain.

Setelah selesai pengawal berpatah balik. Apabila sampai ke bilik pesakit mental yang menyanyi tadi,ia masih menyanyi tetapi kali ini lagu aduh saliha pulak. Dia menyanyikannya memang hebat, bagus sekali tone suaranya , cuma dia sakit mental aje kalau tak boleh buat album....tapi kali ini dia menyanyikan lagu aduh saliha tu dalam keadaan meniarap, lagu intifada yang mula2 tadi terlentang.

Pengawal tu hairan dan bertanya pada pesakit mental tu... "kenapa kamu menyanyi meniarap? tadi terlentang?" Jawab pesakit mental tu..... "Tadi SIDE A...ini SIDE B lah pulak...." Pengawal tupun beredar dari situ dan berkata dalam hatinya.."betul jugak" hi hi hi hi....

Mungkin selepas ini lawak sebegini tidak dapat dihayati oleh generasi akan datang. Pengunaan VCD diera ini memungkinkan kedutan dahi mereka terpampang jelas. Ini juga menandakan kepupusan teknologi yang tertinggal dibelakang.

No comments: