Aug 12, 2008

Pokok Cili

Last 2 weeks kami ader wedding invitations di kuala selangor...my second cousins kawen...tp yang sebenar2nya...tak kenal pun...itu pun ikut my parents....huhuuhu...teruk kan skang ni...second cousins pun tak kenal....sebab tu lah org tua2 marah....silap2 dah bercinta sakan...masa nak kawen baru tau sedara mara sendiri..

on the way back to putrajaya...singgah lah kat kedai bunga area sungai buluh tu...macam biasalah...mak menambah collection orkid jer...aku plak cuma beli pokok cili ni jer ngan tanah baja...balik umah tukar letak dlm pasu..besok nak pindah umah sendiri senang...angkut jer...





so...petang semalam aku merasmikan cili dari pokok cili itu untuk memasak ini.....aku harap pokok ni hiduplah...dah dekat2 minggu masih segar bugar...insyaallah lah kot bakal hidup...hehhhehe...by the way...cili ni macam tak berapa pedas jer...so...masak pasni boleh lah pakai extra sket...selalu beli cili api bnyk yg buang dari pakai....cili api kat putrajaya ni murah...beli 50 sen pun bnyk..klu kat seremban...jgn haraplah diorang nak jual 50sen....celah gigi jer...



so...this is our complete course for dinner last night....yummmy....husband kata sedapppp....tq laling...ilang penat masak....heheheh

4 comments:

Anonymous said...

sedap nyer... byk cerita tentang family U dalam nie... ceta la pasal mcm mana U mula -mula bercinta dengan husband U.... nampak mcm happy family

mazlyna said...

salam...sape ni ekk...tq for visiting...

ceta zaman bercenta?...wa....jenuh nak kena gali tu....hahah

Ted said...

i pun tanam pokok cili kat umah.. senang nak masak...tapi ada org ckp tanam pokok cili nnti umah panas...kelako jek :D

mazlyna said...

sungguh mengarutsss itu statement...abis rumah org dolu2 tanam pokok cili nih...sume panas lah ekkkk...tak sesueeeiii langsung...