Aug 11, 2008

Graduate

I think I have graduated Muzaffar from his dryper's life....yess!!!!....it has been about a month kami tak pakaikan dia drypers during night....bertawakal jer...jgn lah dia kencing mlm...cuak jugak....jenuh lah plak nak kena basuh segala...jemur tilam sume....waaaa.....tu yg tak sanggup...

tapi...alhamdulillah....setakat mlm tadi...belum pernah bocor lagi w/pun dia dah tido dari kol 6 ptg (it happened very very rarely...maybe tak tido kat nursery kot)....aku harap2 sangat ianya berterusan...tp bagga gak...huhuhu....kawan2 aku ade anak yang dah umur 6 7 thn still pakai drypers mlm2 sebab asik ter....

my mum pernah pesan suh bawak dia gi toilet dlm kol 3 ke 4 am....tp....aku tak sanggup oooo....biarlah dia pakai drypers tp nampak nyer...aku takyah wat camtu....harap nyer nanti....adik pun camtu gak cuma kali ni....nak ajar adik dryper's less awal sket...tunggu dia pandai cakap jer sebab skang ni pon...klu abang nyer ke toilet...dia pun sebok sekali nak join...klu dua2 dah tak pakai drypers senang sket....jimat belanja...huhuhuu

2 comments:

lily lotus said...

wah..bestnya..baper thn umur dia..save budget ekk

mazlyna said...

dah 4thn ++ dah...tp biasalah kan...budak lelaki selalunya lambat sket bab2 ni...dulu dah buat tp bbsitter cam tak berapa membantu....pakai balik drypers...bila dah anta nursery ni...baru betul2 buat...