Sep 11, 2008

atuk & uwan

Ini juadah berbuka semlm...meriah kan?....harus lah...sebab nyer?....mak ngan abah aku datang berbuka kat sini semlm....rindu ngan cucu punyer pasal..ni gara2 mak ternampak muzzammil masa dia tengah ngaji pg semlm...huhuhuu..terus sampai...nasib dekat uwan...klu jauh camner???

by the way....sume lauk2 ni mak yg masak...ade yg dah masak siap2 dr sban...ader yg mak sambung masak kat umah aku...so...aku berehat jer lah....lauk mentah yg aku dah letak kat fridge...haruslah masuk semula ke freezer....

juadah semalam
  1. talapia bakar cicah kicap
  2. udang gulai lemak cili padi
  3. rojak sayur campur2
  4. rendang ayam
  5. salad/ulam
  6. roti john
  7. cempedak goreng
  8. putu piring
  9. kurma
  10. nasi
  11. air tebu & air kosong

tu dia...sikit punya panjang list nyer...hehehe...so...weekend ni konpem lah lagi pjg list sbb buka kat sban....

nak cite sket...putu piring tu mmg sedap...abah setiap kali dtg sini...konpem akan pergi carik...klu nak tau...abah aku ni sangat sangat sangat sangat cerewet pasal makan...so..klu dia dah kata sedap tu...memang sedaplah..;)....selalu dia beli 2 bekas...1 bekas tu isik 5 klu tak silap...so...1 bekas dia punya....yg lg satu tu....paham2 sendiriklah ekkk...

kat ne nak beli?....kat kawasan penjaja depan UNITEN...rasa2 akak sorang tu jer jual putu piring ni....so...sape2 suka bleh lah pi carik....by the way...mak kata org ramai betul beli kat situ time pose ni...aku mmg tak tau lah sbb tak lalu kat situ dan tak membeli time2 pose ni...

adiooosss...

ps: aku samapi kol 7.45 pagi ni....gi anta bebudak gi nursery pun 2 kete sebab memasing nak naik ngan atok...nasib tak meragam kat nursery....

2 comments:

lily lotus said...

bestkan dpt berbuka dgn parents ;)

mazlyna said...

harusss...dah 10 hari pose baru first time buka ngan my parents...huk huk huk....sedey lah...