Sep 2, 2008

TIPS : Nak kejutkan orang bersahur.....

dapat mail ni tadi...just nak kongsi....aku?...alhamdulillah...hubby time sahur ni senang plak nak gerak dia...;)


salam

Renung-renungkan dan selamat beramal

Tips Kejutkan orang bersahur

Puasa dah pun bermula, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan-lahan..kalau x bangun jugak
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak
5. tutup kipas/air cond..

tapi kalau still tak ada effect
1. jerit nama dia kuat kuat...kalau x bangun jugak
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit..kalau x bangun jugak
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang..x bangun jugak
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam..x bangun jugak
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempa bumi! tsunami! tsunami!...x bangun jugak
6. jerit api! api! api!...x bangun jugak
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit...

tapi kalau still tak ada effect gak kannnn
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...kalau masih x bangunnnn...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir
1. panggil je la orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya


~ SELAMAT BERPUASA ~ 0 ~ MAAF ZAHIR & BATIN ~




1 comment:

lily lotus said...

slmt berposer!
ada award for u kat my blog..
come n pick ;)