Oct 15, 2008

Jom makan

semalam aku pose...alhamdulillah...3 hari sudah selesai...3 more to go...;).....tetiba rasa nak gi makan kat luar...maleh amat nak masak.....rasa cam dah lama jer tak dinner kat luar...yer lah kan...sebulan pose...sebulan gaklah aku masak kan....so...time utk memanjakan diri..;)

pilih menu...takyah tengok pun takpe sebab dah plan nak makan pe...standard lah kan restoran tomyam...sama jer resepinya....cara masak jer mungkin berbeza sket....


sambil tu...budak2 beramah tamah.....senang kan bebudak nak berkawan....tu muzaffar tengah show off dia punya kasut yang berkelip2 tu....yang geram nyer.....budak 4 org ni....berlarian2an satu restoran kay...geram sungguh....pas itu budak 2 org balik...barulah anak2 aku tu leh dok diam makan ngan kitorang....



meninjau ke kolam

ni lah ikan2 yang disebokkan sangat dek bebudak tu...padahal leh tengok kat tepi meja jer sebab duduk sebelah kolam tu ha...tp sebok gak nak gi tempat lain...nak makan pun tak tenang....dok perati mana diorang gi....kang ilang kang....naya jer...

air aku lah tu...lupa nak amek gambar awal2...haus daaaaa...almaklumlah...pose......air pe?....air durian belanda...my favourite kebelakangan ni...tak kira lah mahal ke ape....klu ade dlm menu konpem den oder punye....tp jenuh aaaa pakai gelas camni...payah den nak korek isik nyer tu...tp yg best nyer...bijik nyer sume dah kena buang...taklah terhegeh2 sambil makan isik durian belanda tu nak buang bijik nyer...hubby plak oder air belimbing.....

siakap ngan telur bungkus...telur bungkus tu kureng sket...tak panas...cam dah lama masak jer....ikan tu okeh lah....cuma cam terlebih halia jer...memula aku makan telur bungkus ni jer...sebab nyer ikan aku leh makan tanpa nasik tp not the telur...kena makan ngan nasik...laki den kan tak makan telur....harus lah aku yg kena perabiskan nyer kan?

kailan ikan masin...daging masak merah and sup ayam utk bebudak.....nampak hubby ku itu?...nak makan pun tak tenang....sambil makan sambil dok perati bebudak yg sangat suka hati pi berlari2an....macam kedai mak abah korang jer....
secara keseluruhan nyer...ok2 jer lah kot kat tekak aku nih....cuma cam tenang sketlah tempat ni....harga plak....mahal sket kot....sume2 yg kami makan tu plus tax....rm60++....klu den masak kat umah....seminggu tak abis bnyk tu...hahhahaha......sungguh kedekut punya statement.....
makan kat ne?...kat bangi jer...belakang petronas tu...kat area kilang tu kan...dekat2 ngan kedai perabot bangi tu....nama kedai nyer...Village View Restaurant.....dah lama tak gi sini...dulu ader gi sekali...last two years kot...join kengkawan opis bukak pose kat sini....rasa nyer...pasni tak gi dah kot kat sini...;).....huhuhu....

ps: muzaffar siap simpan kasut baru dlm kotak semula pas balik makan....sayang na kat kasut tu ekkkk...abislah kasut mahal tu tak berpakai jawab nyer....

7 comments:

MAMA ADIB said...

oh saya pernah makan kat sn he he tp org lain yg bayarkan so tak peduli mahal ke idak

he he
pst bangi banyak tul tempat2 mkn yg tenang2

fazlina said...

maz, hang makan kat bangi tu, dekat bebenor dengan umah den ler..selalu ke hang datang bangi?

mazlyna said...

mama adib

aa'aah...gi makan kat sini sebab nak tenang2 gitulah...tp charge nyer tak menenangkan jiwa...hahahha...nak2 plak lepas2 raya ni kan?..;)

faz,

awat tak bg add...boleh aku pi makan kat umah ko jer...takyah bayar memahal....hehehe

ps: kelako plak panggil ko faz....tp takkan nak panggil nama glemer ko kat sini kan?..;)...dah ader blog bukan nak bg tau!

fazlina said...

maz, aku hari2 visit blog kau tau..memang suka baca blog kau..sebab..aku suka dengar citer pasal anak2..jangan lah marah..aku tak inform blog aku tu..blog aku tak sebest blog kau tu ha..anyway..kalau nak gak tengok blog aku, pi la tengok kat fazlinapariz.blogspot.com

Umi_Aliesha said...

faiza lbh suka pi village view jln reko...dah pernah rasa dua2 tmpt..rsnya di jln reko lbh sedap n besar..parking pun byk..

mazlyna said...

faz,

thanx lah rajin menjengah....best ke?..takdelah kot....biasa2 jer...cuma harap2 leh jadikkan diary nak jenguk balik bila dah tua2 nnt..;)

mazlyna said...

faiza,

rajin gi bangi sebab dekat...heheh...jln reko cam jauh sket...dulu selalu gak gi cyberjaya...tp skang tak best lah...ramai sangat org negro...cam gi oversea plak..;)