Nov 25, 2008

dinner at taman kereta

mlm plak...kami di bawa dinner di luar...di taman kereta...pelikkan nama nyer...jgn salah paham ekkk...ni bukan kawasan taman yg dipenuhi kereta tau.....Cuma nyer...kat kawasan ni....ade lebih kurang 4 level tempat parking kereta dan kat atas sekali ader food court yang best....


first time rasa makanan Sarawak....but its not bad...tekak aku boleh menerima nyer...;)...antara menu yg pure sawarak is...umai and ambal....2 2 pun sedap...tp bak kata my hubby’s aunt...makan jer jgn pk ape2....huhuhu...so....aku malas nak tanye detail...jap lagi kang...tak makan terus...;)

so...dari atas ke bawah lah yer....ketam goring lada hitam...sangat nyaman kata org Sarawak...;)...memang best....walaupun aku hanya amek kuah jer sebab aku tak makan ketam...pastu sayur pucuk paku....bawah nyerer is umai...yg ni umai ikan campur ngan umai obor2...sedap...cuma masam sket...sape yg ade gastric takleh makan ngan perut kosong....bahaya....klu nak kurang kan masam tu...cicah ngan kicap...sedap....

kat sebelah nyer...adalah ambal...yg ni aku tak tau ape...tapi sedap jer....selain dari lauk yg aku list kan tu...kami makan gak ikan goring yg di perahkan limau kat atas nyer....ngan tahu jepun....sedap tahu ni....lain cara masak nyer dari yg biasa aku makan...so....sume2 lauk itu dimakan dengan nasik putih...tak abis pun makan nasik semangkuk...lauk bnyk...ade 6 jenis tu..so....makan lauk lah....

2 comments:

MAMA ADIB said...

wah syoknya bercuti d kuching.. baca cerita awak terus terkenang lawatan ke kuching ms d uni dulu

mazlyna said...

memang seronok...tambah2 handbag yg 2 tu tak bawak...;)....senang nak jln...kureng pening klu diorang tak behave...huhuhuhu