Dec 3, 2008

hajaba

saya telah terjebak...huhuhu...sadis jer ayat nyer....actually....khamis minggu lepas...kami di pejabat sangat teruja dengan tudung buatan tangan sendiri sebagaimana yg dihasilkan oleh mektwain....mula2 ingat nak beli starter kit yang dijual oleh yela...

salah seorang opismate saya telah menalipon yela utk mendapatkan penjelasan lanjut berkenaan pattern2 awning yg ader dlm package tu...setelah diberi penerangan dan dinasihatkan oleh yela utk melawat ke kedai2 butik2 design2 tersebut...kami pun telah berangkat ke hajaba di bangi....

tujuan asal hanyalah utk melihat2 bentuk2 awning tersebut sahaja....MALANG nya...saya telah terpengaruh...huhuuhuhu...sebab saya rasa saya comel didalam tudung itu....;)....maka saya telah pun membeli sehelai sahaja...hanya sehelai oke dan rasa nya saya akan usahakan projek membuat tudung sendiri....cuma masalah nyer....saya memerlukan cikgu yg mengajar face to face kalau bab jahit menjahit ini....saya tidak boleh pelajarinya melalui membaca sahaja...
ini adalah gambar saya memakai tudung baru dan mahal saya pada hari isinin yg lalu yg mana saya hanya sempat memakainyer selama 2 jam sahaja kerana saya terpkasa balik menjemput muzaffar yg sakit kaki...;)

by the way...ini adalah tudung kedua saya yg sangat mahal selepas tudung bawal hijau yang saya pakai dengan jubah saya yang agak mahal juga...;)....selalu nya....dengan harga tudung ini....saya cuma perlu tambah beberapa RM untuk dapat TIGA helai tudung bawal gred dua yg tidak terlalu keras dan tidak terlalu lembek.....waaaaa...harus kena pakai selalu supaya tidak rasa rugi membelinyer!

3 comments:

Mama Adib said...

he he saya pun terpengaruh dengan benda2 ini.. last 2 week pergi hajaba kat bangi tp takde lak awning hitam.. semua stok abih

siap cuba jubah kat situ.. segala benda di cuba belinya idak

mazlyna said...

tu lah...mula cam tak nak beli sebab tak bape minat tudung hitam sebenarnyer...tp tergoda ngan godaan tukang jual...huhuhu...

dah cuba segala bagai kan...cam tak sampai hati jer klu tak beli....aci tak bg reason gitu?....huhuhuhu

Mama Adib said...

he he saya aci jer tak beli.. rasa sian jugak kat kakak tu beria tolong tunjukkan teknik pakai tudung bagai..
dalam kepala nak awning itam masa tu ada color hijau jer tu yang tak beli.. he he