Jan 11, 2010

hari tanpa CD

weekend lepas....kami stop kejap menggunakan CD.....anakanda yg comel itu....sedang mengalami growt spurts...asik poo poo jer...sian plak kat abah nyer nak kena menyental CD...;)

so...mamypoko lah sekejap....balance guna time pantang dulu masih berbaki...so....guna jap yg tu....balance nyer cadang nak guna time kenduri kawen cikteh nyer nnt....tak sempatlah mama nyer nak membasuh dah sebok2 tu nnt...;)

1st time dia mengalami growt spurts ni....mujur poo poo ngan kerap jer.....belum lagi high demand on susu.....klu high demand on susu....insyaallah...mama nye telah bersedia ngan stok nyer...;)


sebab tak pakai CD...so...dapatlah amek gambar sume koleksi yg ada.....inilah total CD yang ada....29 helai semuanya.....yg belah kiri tu 7 set lunatots, yg dottet tu CD Dyana dan yg tgh dan kiri....koleksi paling bnyk....CD coolababy...

so far...alhamdulillah.....saya puas hati ngan kesemua performance CD ni.....w/pun coolababy ni yg termurah dipasaran...performance tak kurang dibandingkan ngan CD2 yg lain....cd coolababy setakat gambar diambil...;).....ada 21set....memang daily used kat nursery....


last but not least....gambar anak dara ku di umur 5 bulan.....sudah 6.5kg....sangat lenguh bila nak dukung lama2...;)


4 comments:

Adam said...

salam kenal...
wah byknye stok CD . sy pun br nak bermula ngan CD . harap2 dapat la info sikit tntang CD ni .
chumel ur anak dara . bb boy sy br 4bulan dah 6.9kg

kaklong nuzula said...

Wah, banyaknyer CD... seronok tgk.. Yg mcm duk dlm CD (nampak keluar dr tepi) tu apa? Liner ker? Saya tak pakai pun liner...

mazlyna said...

Adam,

salam..terima kasih sebab sudi jengah...banyak?...huhhuu..boleh lah....utk 3 4 hari sekali basuh...:)

Kak Long,

yer saya pakai liner sebab nyer pengasuh kat taska terlebih rajin basuh sampai bersih bila anak poopoo...bila letak liner...senang sket diorang nak cuci...:)

QarezmaV said...

yr collection is so cute! u letak liner sama spt I!