May 20, 2010

tak dapat gading......tanduk pun berguna

petang semlm....plan nak masak mee goreng jer for dinner...

sambil2 menumis....sempat gak lah membasuh ape2 yg ader kat dlm sinki....sekali...pesal plak senyap jer....tgk2......adeiiii....gas abih lah plak....

klu pk malas.....bungkus jer sume....tp memandangkan sume bahan dah siap tinggal nak campak lam kuali jer...haruslah kena berpikir ngan cepat nak buat ape kan....nak beli gas?.....lambatlah plak....so.....solution nyer?

*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*


yer.....menjadi ibu...kepala harus cekap.....gunakan segala peralatan yang ade mengikut kesesuaian keadaan...huhuhuh....cumanya masak lam rice cooker ni....lambat lah sket...nak bagi menggelegak balik bahan2 yang di tumis itu....sempat saya membersihkan isi2 didalam sinki itu...;)

ps: mee goreng nyer agak pedas tapi sedap...huhuhu....muzzammil makan 3 kali tambah....tu pun dia mintak lagi saya tak layan...risaulah budak makan bnyk sgt ni....;)....muzaffar jer serender awal.....budak sorang ni mmg tak tahan pedas...sbb tu sy tak suka masak pedas...nnt anak2 tak makan...sian kat diorang....sudahnyer...muzaffar dinner roti sapu nutella jer....sian anak mama...:(


3 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

fuiyooo goreng lam rice cooker.. bijak!bijak! kalo den tak terpk dah mati kutu..hehehe

mazlyna said...

MrS. F!zA@Mama Darwisy has left a new comment on your post "tak dapat gading......tanduk pun berguna":

fuiyooo goreng lam rice cooker.. bijak!bijak! kalo den tak terpk dah mati kutu..hehehe

Publish this comment.

mazlyna said...

bengong plak blogger ni...mujur tak delete kagik kat mail...;)

fiza...masak mee bolehlah....tp klu kena nak masak lauk pauk.....jawab nyer bungkus sume...pi beli kat kedailah...;)