Aug 13, 2010

cuti raya

saya kan.....

saya plan lah.....

nak amek cuti dua hari b4 raya sampai isnin....pastu selasa naik keje.....

pastu.....hari jumaat sambung cuti balik sampai isnin...

sebab nyer thn ni raya kat ganu plus raya ari jumaat....so cam susahjer nak adjust cuti...so....ujung minggu yg lagi satu tu...haruslah beraya kat sban plak....

TAPI....

semalam....taska bagi tau diorang cuti dari 8/9 sampai 16/9......adoi lah.....habislah cuti saya....

dah lah adik saya nak kawen ujung thn ni.....hmmm...tu lah....dah ckp...jgn wat kenduri ujung thn...kang org takde cuti....abis camno?

mau gak ader yang pi carik mc nnt kang ni....;)....ssshhhhhhh.....huhuhuhuhu


8 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

kak...amiklah cuti saya banyak lagi...ada 21 hari lagi..

mazlyna said...

klu lah cuti bleh pas2....dah lama org jual cuti...hahahha...

akak ader 17hari lagi....klu adik tak kawen ujung thn..ok jer kot..ni nak kena budget cuti dia sekali...;)

ammarz-amnaz said...

salam...

kira still bnasib baik taska tutup minggu raya tu aje...(8-16)

taska anak saya awal2 tahun dh maklum..cuti raya 13 hari(10-22 ogos)...naya tul...

dh la cuti tu takuk2 jer...jenuh la perabih cuti...padahal raya x kemana sgt ponn...isk!

mazlyna said...

cuba tanye diorang...klu time diorang cuti lama tu tak bayar boleh ke?...yerlah...klu kita takleh cuti...nak tumpang taska lain...nak kena bayor gak kan?

tiefazatie said...

tq so much mama lyn..=)

ammarz-amnaz said...

tu la...lama benor cuti nyer...kalau nk tumpang taska lain pun, problem lain lak nanti...

dulu pernah mentioned ngan penyelia taska lama (kes sama la...cuti raya b'belas ari)...penyelia tu jwb...cover cuti2 am-pendek & ari sabtu yg dioarg x cuti...so raya kasi can cmtu...tapi sabtu,majoriti ramai parents x antar ponnn..!

mazlyna said...

tu lah diorang ni...kadang tgk parents terdesak nak anta anak...sume ikut suka diorang jer...

saya suka taska kat putrajaya dulu....diorang tanye parents cuti bila baru diorang adjust ngan cuti diorang...barulah betul...kitakan bos...diorang yg makan gaji ngan kita...;)

ammarz-amnaz said...

patutnya gitu...
ni tak...kononnya awal2 tahun taska dh bagi takwim cuti siap2...pandai2 la parents2 nk adjust cmner..apa nk dikata.