Aug 11, 2010

muzaffar dah pandai bawak beskal...:)

isnin....pas bawak si anak dara check-up aritu.....

kami buat projek yg dah lama belum terlaksana.....nak belikan basikal utk anak bujang 2 orang tu.....

malas nak bawak diorang pi beli sebab jap lagi nak beli basikal...sampai kedai....benda lain yang di pilih nyer...huhuhuhu....lagi pun...klu bawak diorang...macam mana pulaklah nak bawak balik beskal tu.....lain lah klu pakai livina...;).....itupun dah kena pangku si anak dara sebab satu beskal kena letak kat seat belakang....

bbrp hari gaklah saya makan ati tgk cara muzaffar main beskal tu...dia dok tolak jer keliling porch...takmo naik....geram sungguh...mujur gak buat besday anak dara aritu....bila tgk sepupunya si sophea boleh kayuh...barulah dia rasa tercabar....;).....barulah dia nak mengayuh....tu pun kayuh separuh jer.....lom dapat buat kayuh penuh lagik.....

2 hari saya kat umah sebab dia demam.....finally dia leh kayuh penuh...sangat suka hati.....good boy...sekejap jer belajar...:)

huhuhuuhu...sorry lah yer.....anak orang lain umur camni dah ligat bawak beskal....anak saya baru nak belajar ngan roda 4...;)...takpelah....bak kata abah nyer....biar diorang amek masa diorang sendiri...jgn desak2 sangat....lagipun dulu saya pernah tanye ngan doktor...takut gak something wrong somewhere kan sebab kayuh beskal ni ader dlm buku check-up budak2 tu....tapi doktor kata takpe....

so skang...hati saya sangat lega....cuma tunggu muzzammil jer...dia takmo naik sebab takut jatuh...;)

ps: dulu penah belikan muzaffar beskall....tapi end-up beskal tu dibuang gitu jer....rosak tak berpakai....:(

1 comment:

fantaghirolynn said...

asyraff pun baru pandai kayuh basikal penuh.. almaklumla sebelum ni umah atas.. mana ada tempat nak main.. huhuhu