Oct 6, 2010

naik tangga

ini lah xtvt anak dara sekarang....sangat rajin naik tangga.....pantang terlepa jer...klu pagar tangga tak tutup....hilang lah dia...

dah lah tangga umah kami itu agak ngeri utk anak2 kecil.....selang antara besi tu agak lebar dan antara tangga dengan pemegang tu pun...gap nyer agak besar....tapi nak wat camner kan....dlm bnyk2 umah yg kami dok survey dulu....umah ni yg paling best dan memenuhi kriteria...yg bermasalah cuma kat tangga jer..tu yang beli jugak...;)

oppsss...back to cerita anak dara dan tangga...;)....aritu ader sekali....saya sebok kat dapur....nak siapkan makan utk si anak dara....abah nyer plak...sebok ngadap tv ngan abang2 nyer...bila saya ke depan....saya pun tanye....

"adik mana?"....

dengar dia jawab (dlm bahasa dia lah yer).....rupa2nya dah sampai separuh tangga....

adoooiii lah.....berderau darah....

skang ni...bukan takat naik...turun pun dah lepas...cuma kadang tu cuak gak tgk cara dia turun....dah lah mengundur...pastu siap duduk dulu.....tangga tu pun muat2 punggung dia jer....klu tersilap sket....sure jatuh terkelentang....


4 comments:

Intan Inn said...

samalah macam anak intan suka panjat tangga..nasiblah kat rumah pasang carpet kat tangga so safety sket taklah licin sgt..itu hubby pasang sendiri..

liana said...

hehe.. comel sgt anak dara ni. panjat2 tangga.. x apala adik nak training tu. kuatkan stamina.:)

Lynn Nasir said...

ahh..ngeri! ngeri! buleh bayangkan.. bahaya la :(

Rizziela said...

memang budak2 suka sangat main tangga...Haziq pun sama..asyik2 ..naik atas...asyik2 naik atas..