May 10, 2010

rasa nak buat cd review plak....


kasik layan tgk gambar masa pre-wash dulu sebelum saya teruskan bebelan....ni lah CD2 yang dikumpul sekali untuk pre-wash secara berjemaah...;)...gambar kejadian....pre-wash round 2...

komen no 1.....w/pun dok declare produk canada ke ausi ke...tp yang nyata...cop kat belakang....tetaplah MADE IN CHINA.......abih camnor?....mujurlah harga nya sama...;)

setelah hampir sebulan memakainyer.....pendapat saya...secara keseluruhan lah yer....saya takmo komen brand by brand sbb sbg pengguna....yg membezakan mereka tu....cuma brand name yang ditampal jer.....dari segi material dan performance...takde beza...

performance saya suka semua sekali....takde kes bocor berlaku w/pun digunakan lebeh 10 jam...ni pakai mlm lah yer......klu siang takkanlah nak biar lama2...;)

cuma satu jer saya tak suka pasal cd2 ni sume...lidah nyer tu suka terkeluar kat belah peha.....hmmm...saya pun tak tau nak describe camner....tp CD'ing mommy tentu paham maksud saya ni.....

hmmm...camni...bila kita dah lekatkan butang@velcro tu....lebihan yang kat belah dalam tu....dia suka terjulur ke atas peha bila dah pakai lama...so...jadik cam tak kemas dan amat menyakitkan mata saya...;)

dlm bnyk2.....brand yg nak beli kat ebay tu yg saya paling tak berkenan...jahitannya kurang kemas....yg itulah yg paling awal saya hantar ke nursery....huhuhu....yg lain2 simpan utk kegunaan weekend..;)...

tp lately ni saya bagi jer sume pakai kat nursery....takde ler nak simpan2...esp. yang velcro sebab diorang cam tak bape suka button...susah sket nak adjust kot....benda baru kan....

anak saya sorang jer yg pakai CD ni kat situ...tapi saya suka sebab saya boleh educate mereka dari basic...takdelah nnt diorang buat ikut cara diorang yg konon nye cam dah expert tu....dan mujur juga mereka tak menolak bila saya bg tau tak pakai DD dulu...


4 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

sekali sekala bila darwisy kerap berak 1 hari pk nak je beli CD, Tp bila pk mak ai malasnya bab2 basuh lampin ni terus cam benti pk pasal CD.. hehe..

tp nak gak try..hehe

mazlyna said...

takde susah nyer fiza...guna cara akak....

kalau berak...kenalah bilas buang yakyak dia tu.....klu tak...campak jer sume dlm mesin...

first round...kasi bilas buang kencing...

secong round...baru basuh ngan sabun...senang keje...takyah pening2 kepala...;)

mydira said...

maz, sbb ko nagjor aku basuh letak cuka kan, aku pun try ... heheh.. suke. sume putih cantik jer... then aku try lagi cuka masa basuh baju skolah, wow!!!... begitu nampak lebih terserlah lagi... lepas tu, la nie dah tak beli varnish dah hehehhe..jimat aku. guna cuka jer lahh

mazlyna said...

kak farid,

jgn buat selalu.....pendek umur cd2 tu nnt...;)....huhuhuhu...pandai yer mengaplikasikan kat benda lain...;)...

tp yg buat saya terpikir tu....camner rupa perut kita klu makan benda bercuka ni kan....benda kotor pun leh jadik putih...;)....tu yg skang tak sentuh benda2 bercuka ni...ngeri....huhuhuhu.....nipis tali perut plak kang...